Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΕΧΝΗΤΗ ΜΗΤΡΑ: Από πότε η «επιστήμη» είναι ανώτερη από την φυσιολογία του ανθρώπου;

 Τεχνητή μήτρα. Οταν ακούσει κάποιος αυτές τις λέξεις τι θα σκεφτεί; Ότι πρόκειται για κάποια ταινία φαντασίας ή κάτι παρόμοιο. Και όμως όχι!

Πρόκειται για μια εταιρεία βιοτεχνολογίας στην Γερμανία, την Ectolife, η οποία αναπτύσσει την πρώτη τεχνητή μήτρα.

Η κεντρική ιδέα ήρθε από τον Hashem Al-Ghaili, επικοινωνιολόγος, σκηνοθέτης και παραγωγός.
Όπως αναφέρει ο ίδιος, με το πακέτο Elite οι γονείς θα μπορούν να επεξεργάζονται γενετικά το έμβρυο πρώτου εμφυτευθεί στην τεχνητή μήτρα.
Το έμβρυο θα ζει μέσα στην τεχνητή μήτρα, όπου και θα τρέφεται από έναν τεχνητό ομφάλιο λώρο. Οι γονείς θα μπορούν επίσης να απαλλάξουν το έμβρυο από οποιαδήποτε κληρονομική ασθένεια υπάρχει στο DNA των γονιών.
Επίσης ο Hashem Al-Ghaili αναφέρει ότι η τεχνητή μήτρα είναι μια λύση για να απαλλαγεί η μητέρα από τους πόνους την γέννας αλλά και για τις γυναίκες που έχουν αφαιρέσει την μήτρα τους η γενικά έχουν πρόβλημα με την γονιμοποίηση.
Ένα ερώτημα που γεννάται εδώ είναι πως έφτασε η ανθρωπότητα να έχει ανάγκη την τεχνητή μήτρα και γιατί;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας σταθούμε στα λόγια του Hashem Al-Ghaili που αναφέρει ότι η τεχνητή μήτρα είναι μια λύση για ανθρώπους που έχουν πρόβλημα γονιμοποίησης η έχουν αφαιρέσει την μήτρα τους λόγο καρκίνου.

Αρχικά πρέπει να πούμε ότι το περιβάλλον που ζει σήμερα ο άνθρωπος είναι τοξικό ως προς αυτόν. Άγχος, αϋπνία, οικονομικό αδιέξοδο γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, μολυσμένο νερό, καυσαέριο, τσιγάρο, ναρκωτικές ουσίες, είναι λίγα από τα παραδείγματα που κάνουν το περιβάλλον τοξικό αλλά και την υγεία και τον βίο του ανθρώπου ακατάλληλο για να ζει αρμονικά και ήρεμα.
Άρα είναι λογικό και οι γυναίκες να έχουν γυναικολογικά προβλήματα ή ακόμα και να μην μπορούν να τεκνοποιήσουν.
Άρα από την μια λένε ότι ο άνθρωπος έχει ανάγκη την τεχνητή μήτρα, όπου φυσικά πρέπει να πληρώσει αδρά, αλλά κανείς δεν λέει ότι πρέπει να αλλάξει το περιβάλλον στο οποίο ζει, ώστε αυτή η τοξικότητα να σταματήσει να τον επηρεάζει στην γονιμοποίηση, στην υγεία του αλλά γενικά σε όλη του την ζωή.
Άραγε όλη αυτή η καλοστημένη ‘ανάγκη’ για την τεχνητή μήτρα από που προήλθε και που αποσκοπεί;

Όλοι γνωρίζουν ότι για να δημιουργήσει ο άνθρωπος γόνο η διαδικασία είναι μέσω της ζεύξης των δύο φύλων.
Στην περίπτωση της τεχνητής μήτρας δεν υπάρχει ζεύξη αλλά επιστήμη.

Από πότε η επιστήμη είναι ανώτερη από την φυσιολογία του ανθρώπου;

Οι επιστήμονες αυτου του project όσο και αν προσπαθούν να μιμηθούν την φυσική διαδικασία του μωρού δεν θα τα καταφέρουν, γιατί η διαδικασία αυτή αγγίζει τα όρια του θεϊκού.
Και το πιο απλό παράδειγμα είναι το εξής:
Ο άνθρωπος εκτός από το σαρκίο του έχει και ψυχή.
Άρα πως θα μπορέσουν οι επιστήμονες να δημιουργήσουν ψυχή ώστε μέσω της τεχνητής μήτρας να γεννηθεί άνθρωπος;
Αν κάποιος ήταν αρκετά αυστηρός και απόλυτος, θα έλεγε ότι εδώ δεν μιλάμε για ανθρώπινη γέννηση, αλλά για μια γέννηση υβριδίων!

Όσον αφορά τώρα τα λεγόμενα του Hashem Al-Ghaili:
Πρώτον όλες οι μητέρες γνωρίζουν ότι ο πόνος της γέννας είναι ο πιο γλυκός πόνος.
Δεύτερον αν ένα ζευγάρι έχει πρόβλημα γονιμοποίησης, δεν είναι ανάγκη να στραφεί στην επιστήμη.
Μπορεί να υιοθετήσει ένα παιδί. Τόσα παιδάκια περιμένουν στα ορφανοτροφεία για την ζεστή αγκαλιά μια οικογένειας.
Και τρίτον, μέσω της τεχνητής μήτρας ο γονιός θα μπορεί να εξαλείψει οποιαδήποτε κληρονομική ασθένεια που πιθανόν να υπάρχει στο DNA των γονέων. 
Εδώ, τα λόγια του Hashem Al-Ghaili καταρρίπτονται από τον Dr Bruce Lipton, ο οποίος δημιούργησε την επιγενετική, και μας λέει ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να κληρονομήσει οποιαδήποτε ασθένεια από τους γονείς, αλλά να την δημιουργήσει ο ίδιος.




 Πιο συγκεκριμένα, αν το παιδί από πολύ μικρή ηλικία πιστέψει ότι θα κληρονομήσει αναιμία επειδή έχει ο γονιός, θα αποκτήσει, όχι όμως κληρονομώντας την, αλλά πιστεύοντας ότι θα την έχει δημιουργήσει κιόλας.

Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο που έχει αναφέρει ο Dr Bruce Lipton είναι ότι το έμβρυο, μέσα στην κοιλιά της μητέρας, νιώθει και καταλαβαίνει το περιβάλλον στο οποίο ζει η μητέρα.
Άρα όλο το θέμα με την γονιμοποίηση και την μητρότητα είναι πολύ μεγαλύτερο και πολυπλοκότερο από όσο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους.

Ένα κομμάτι που πρέπει να αναφερθεί, έχει να κάνει με την νομοθεσία, και το αν συμβαδίζει με την επιστήμη.
Οι νόμοι υπάρχουν για να προστατεύουν τον άνθρωπο σε μια τόσο μεγάλη παρέμβαση έναντι του ανθρώπινου γένους.
Πώς η δικαιοσύνη επιτρέπει, ακόμα και την ύπαρξη της ιδέας για τεχνητή μήτρα.
Η δημιουργία ενός ‘ανθρώπου’ πέρα από την φυσιολογία του αποτελεί απειλή για τον άνθρωπο και η δικαιοσύνη δεν πρέπει να επιτρέψει κάτι τέτοιο.

Άρα τελικά, όπως προ είπαμε η λέξη κλειδί είναι το περιβάλλον.
Όσο ο άνθρωπος ζει σε ένα τοξικό περιβάλλον, δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα άλλο, πέρα από το να γίνεται και ο ίδιος τοξικός, να είναι συνέχεια άρρωστος και πείραμα της επιστήμης.

Η λύση όμως υπάρχει να βγει από αυτό το τέλμα!
Είναι να ενωθεί και να συστρατευθεί σε ένα σώμα, ένα νου.

Αν υποθέσουμε ότι ένας άνθρωπος είναι ένα κύτταρο, το μόνο που έχει να κάνει είναι να ενωθεί και να δημιουργήσει έναν οργανισμό, ένα όπλο, που θα τον απαλλάξει από την τοξικότητα μέσα στην οποία ζει τώρα και θα είναι έτοιμος και ικανός να πάρει την ζωή στα χέρια του.
Θα μπορεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον για τους απογόνους του δίκαιο και υγιές, όπου η φύση του ανθρώπου δεν θα παραβιάζεται, αλλά θα προστατεύεται από τους νόμους της Πολιτείας.

Hρθε η ώρα να αναδείξει τον Θεό που έχει μέσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια